Audiòfons: l’adaptació durant el mes de prova


Durant els primers dies o les primeres setmanes de prova dels audiòfons, pot sentir-se estrany. La seva veu pot sentir-la de forma diferent, i els petits sorolls del dia a dia poden semblar-li sobredimensionats. No és aquest el moment de deixar-ho, tot el contrari. Amb una mica més de temps i amb l´ajuda del seu audiòleg, vostè podrà vèncer aquests obstacles i gaudir de la seva audició.

Acostumar-se als seus nous audiòfons pot ser més senzill si té en compte aquestes recomenacions:

  • Tingui expectatives realistes. Aquest és probablement el concepte més important durant el procés d´adaptació. Els audiòfons l´ajudaran sense cap mena de dubte a millorar la seva qualitat de vida, però hi ha coses que no poden fer, per exemple la comprensió en situacions amb molt soroll de fons seguirà essent difícil. El resultat global, de totes maneres, oferirà millores notables.
  • Porti els audiòfons en ambients tranquils durant la primera setmana. El motiu és que ha d´acostumar-se a sentir els sons amb més intensitat, i el seu cervell fa molts anys que probablement no reb l´estímul necessari per a interpretar els diferents sons. Convé que l´adaptació sigui progressiva.
  • Tingui paciència. Durant les primeres setmanes d´adaptació el seu cervell s´ha d´adaptar als nous sons que percep. Molts sons semblaran massa forts a l´inici, però amb el temps d´ús, s´aniran normalitzant.
  • Agafi un diari o llibre i llegeixi en veu alta per acostumar-se a la seva veu.
  • Tracti de localitzar la procedència dels sons.

 

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada