Audiometria: Mesurar el discomfort

És imprescindible durant l’exploració audiomètrica obtenir les mesures del discomfort del pacient (UCL) a partir de la logoaudiometria i dels tons purs. Les instruccions són les mateixes pels dos procediments. Augmentarem progressivament els tons  a diferents  freqüències (500, 1.000 i 3.000 Hz) fins a que el pacient ens indiqui que el to és fort però no desagradable.

Sovint succeeix que l’UCL del pacient en els tons purs està en 100 dB, i en canvi el detectem a 75-80 dB en la prova vocal. Això es produeix per l’efecte de sumació de l’adaptació binaural que es produeix en la parla.

Obtenir les mesures d’UCL és un pas molt important per a valorar el rang dinàmic residual d’una persona i ajustar correctament l’MPO (sortida màxima) dels seus audiòfons. El rang dinàmic és la diferència entre l’umbral d’audibilitat i el seu discomfort. Abans de que existissin els audiòfons amb diferents canals, no era tan important mesurar específicament l’UCL per què no podien realitzar-se els suficients ajustos per a mesurar les diferències específiques de les freqüències. Amb els audiòfons actuals, que incorporen fins a 20 canals, realitzar les mesures d’UCL de les diferents freqüències és necessari per apropar-se al mapa del rang dinàmic de la persona, en un esforç per a establir l’MPO apropiat dels seus audiòfons.

 

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.