Logopèdia a Audiopacks

Avui en dia, tots els aspectes relacionats amb la comunicació tenen una gran importància en la nostra societat. Per tant n’hem de tenir cura des de la infantesa i al llarg de tota la vida.  A Audio[packs] diagnostiquem, tractem i prevenim alteracions i trastorns del desenvolupament que fan referència a la parla, el llenguatge, la veu, la lectura i la escriptura.

Els objectius del Servei de Logopèdia d’Audio[packs] són:

  1. Oferir un tracte personalitzat i individual a cada un dels nostres pacients
  2. Dur a terme el tractament més adient en cada cas
  3. Aconseguir el rendiment màxim, òptim i eficaç en cada una de les intervencions

La logopèdia comprèn els processos de la comunicació humana, els trastorns que hi estan relacionats i el coneixement dels mitjans de prevenir-los, avaluar-los, diagnosticar-los i tractar-los.

La figura del logopeda és la del professional especialitzat en logopèdia. S’ocupa de l’estudi del procés comunicatiu i de la prevenció, el diagnòstic, el pronòstic i el tractament dels seus trastorns.

Ens tractaments comprenen:

1. Entrada d’informació:  Alteracions de la comunicació secundàries a dèficits auditius (dificultats d’adquisició, retards i trastorns).  Entre d’altres cofosi, hipoacúsia (pregona, severa, moderada i lleugera), presbiacúsia, trastorns de discriminació, organització i seqüenciació auditiva (fonològica, tonal, tímbrica, rítmica..), dificultats d’adaptació a l’aparellatge protètic. (implant coclear audiòfons), disfuncions en l’adquisició del llenguatge en l’invident, alteracions secundàries a deprivació biopsicosocial i dificultats d’adquisició, retards i trastorns.

2. Processament: Trastorns del desenvolupament, retards d’adquisició, disfàsies (trastorns específics del llenguatge),
dificultats d’adquisició, retards i trastorns del procés de lectoescriptura (dislèxia, disgrafia, disortografia), trastorns adquirits, afàsies, alèxia i agrafia, agnòsies, apràxies, trastorns de l’atenció, trastorns de la memòria, trastorns de les funcions executives, comunicació i cognició a les patologies de l’envelliment.

3. Sortida d’informació: Trastorns de la parla, anàrtria – disàrtria, disglòssies (nasal, palatina, velar, labial, lingual, dental,mandibular), dislàlies, retards de la parla, trastorns de la veu, disfonies orgàniques, funcionals, laringectomies (totals, parcials i reconstructives), trastorns del ritme i la fluència, disfèmia, taquifèmia, bradifèmia i disprosòdia, trastorns associats a d’altres patologies, disfuncions orofacials (respiració bucal, deglució atípica),  disfuncions respiratòries i trastorns tubàrics, trastorns de la dinàmica de la deglució (disfàgia), trastorns secundaris a malalties neurològiques (degeneratives i no degeneratives), dificultats en els elements no verbals de la comunicació, proxèmica, contacte ocular, gestualitat, entonació.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.