El reclutament: ¿Què és?

El reclutament és un creixement anormal de la sensació sonora. Amb altres paraules: de vegades no podem sentir un to degut a la pèrdua d’audició, però paradoxalment, en el moment en què aquest to puja d’intensitat, la sensació de molèstia apareix ràpidament.

Vostè sap que pateix una pèrdua d’audició degut a que els seus familiars i amics li han dit moltes vegades que no hi sent bé. Aquests comentaris fan que vostè sigui concient de que no pot deixar-ho estar, i que ha de posar-hi solució.

Un altre fet habitual és que de vegades els sorolls forts li són molestos. Aquest fenomen el coneixem com a reclutament.

El reclutament causa que la seva percepció del so sigui exagerada, inclús quan els increments de sonoritat no són gaire importants, la persona que pateix reclutament, té una sensació de discomfort. El reclutament pot fer que molestin sons i freqüències específiques, o pot causar problemes amb els sons en general.

La teoria del reclutament ens indica que quan les cèl.lules ciliades de la còclea estan malmeses o han desaparegut, són ajudades per les altres cèl.lules que encara estan actives, detectant les freqüències que les cèl.lules malmetes no poden detectar. Això augmenta la senyal en les cèl.lules que encara funcionen, fent que els sons que van al cervell es percebin amb molta més intensitat que en un normoient.

L’efecte directe és que les persones que tenen reclutament i pèrdua d’audició veuen com el seu rang dinàmic, és a dir, la diferència entre els seus umbrals auditius i el seu discomfort, es redueix notablement.

El reclutament s’ha de tenir en compte quan s’adapta un audiòfon. La millor notícia és que els nivells de reclutament poden millorar-se portant l’audiòfon de forma continuada i després de mesos d’ús.

 

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.