Per què es perd audició amb l’edat?

Moltes de les persones que acudeixen a un centre d’audiologia, acostumen a fer-se la mateixa pregunta: “Com pot ser que no hi senti bé? La meva audició era molt bona quan era jove!”

Moltes persones comencen perdent audició degut a la ingestió d’alguns medicament, a perforacions timpàniques, factors hereditaris, o a l’exposició continuada a sorolls elevats. La majoria de les persones, però, tenen  pèrdua d´audició degut a l’edat. Això s’anomena presbiacusia.

La presbiacusia, d’altra banda, no afecta a totes les persones amb el mateix grau, doncs la predisposició genètica implica que la persona tingui més o menys possibilitats de patir pèrdua d’audició degut a l’edat.

La majoria dels usuaris d´audiòfons tendeixen a usar audiòfons als 65 anys. Els usuaris més joves acostumen a necessitar una ajuda degut a l’exposició continuada de soroll, factors hereditaris, infeccions, traumes acústics o ingestió continuada d´ototòxics. Aquests, d´altra banda, no són tant majoritaris com les persones que pateixen presbiacusia degut a l´edat.

Desafortunadament, no hi ha manera d´evitar la pèrdua d´audició quan és deguda a l´edat. Si la persona sovinteja llocs amb molt de soroll, la millor manera de protegir-se és usant taps de protecció. Si l’exposició ha estat continuada durant molts anys i no s’ha usat protecció, molt probablement la única solució viable serà usant audiòfons.

 

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.