Prevenció: taps de bany

Unaaudiopacks, taps de bany, taps de piscina, otitis bona protecció per a les oïdes és sempre important per a la pràctica d’esports o jocs aquàtics. Tant si l’usuari pateix alguna afecció com si no, és convenient recordar-li l’ús de la protecció adequada. En aquest sentit es recomana l´ús de taps de bany a mida, que es poden adequar a la forma i necessitats específiques de l’oïda del pacient. Aquests taps eviten qualsevol entrada d’aigua i protegeixen les oïdes del pacient enfront de qualsevol agent extern. Es fabriquen a mida per a cada canal auditiu en una àmplia i atractiva gamma de colors perquè el client seleccioni el que més li agrada. A més el preu de la parella és realment reduït.

L’otitis és un dels problemes de salut més freqüents. El 80% dels pacients que acudeixen a l´ otorrinolaringòleg durant els mesos estivals sofreixen aquesta patologia. L’arribada de la calor i la pràctica d’esports aquàtics es converteixen en dos factors de risc.

L’otitis, anomenada també otitis del nedador, és un procés inflamatori i infecciós de l’oïda externa que generalment es produeix per infeccions bacterianes. L’otitis afecta per igual a homes i dones. Els nens, degut a que normalment passen molts estona sota l´aigua, són especialment propicis a contreure-la. Els factors desencadenants d’aquesta patologia són la calor ambiental, la humitat local (banys) i l’excessiva sudoració. Els seus símptomes són dolor intens, de vegades fins i tot amb el simple moviment de l’orella o signe del glop, supuració no gaire abundant i picor d’oïda. Hem elaborat uns consells molt senzills i pràctics de prevenció de l’otitis, especialment indicats per els qui tenen les oïdes sensibles.

Consells per prevenir l’otitis:

  1. Usar taps de bany a mesura.
  2. No introduir aigua en les oïdes.
  3. No usar bastonets de neteja.
  4. Intentar no bussejar sense protecció auditiva.

Després de banyar-se és recomanable assecar-se bé les oïdes amb un assecador de cabell ajudant-se amb la punta d’una tovallola. Per a aquells pacients que tenen taps de taps de cera amb freqüència, és molt recomanable visitar al seu Otorrinolaringòleg al començament de l’estiu per netejar d’oïdes per si existís cera que facilités la retenció d’aigua, i evitar així el risc d’una infecció.

 

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.