Pèrdua d’audició sobtada

La pèrdua d’audició sobtada és un dels esdeveniments més desconcertants en les vides de pacients i de la pràctica audiològica. Com el seu nom suggereix, no hi ha cap avís previ ni cap manera de pronosticar aquest risc amb antelació. Habitualment, l´audiòleg coneix el pacient just després d´haver patit aquest terrible esdeveniment.

El pacient normalment està aterrit, sense saber exàctament què ha de fer i amb una actitud defensiva. A diferència del típic assessorament consultiu que ofereix l´audiòleg a les persones que han patit una pèrdua d´audició progressiva amb els anys, en aquest cas el professional ha de tenir una alta capacitat en les proves clíniques y oferir un suport emocional al pacient.

El primer pas que haurà de seguir el pacient serà de visitar el metge Otorrinolaringòleg per obtenir un diagòstic i conèixer les possibilitats de rehabilitació.  L’avaluació audiomètrica hauria de ser realitzada immediatament, evitant les proves que suposen una pressió extrema (atmosfèrica o sonora) pel canal auditiu. El propòsit d´aquesta exploració és doble. En primer lloc saber quanta audició conserva encara el pacient, y en segon lloc saber si l´origen de la pèrdua és produït per l´oïda interna (sensoneural) o per l´oïda mitja (conductiu).

Després de conèixer això, es començarà un tractament, amb uns objectius concrets referents a les necessitats específiques de comunicació de la persona. Cal dir que durant el periode d´adaptació s´hauran de realitzar audiometries periòdiques, per saber si existeix alguna millora en els resultats; també per determinar si el tractament amb amplificació mitjançant audiòfons funciona, malgrat que no és possible vaticinar un temps per la recuperació o saber si existirà una millora en la pèrdua d´audició.

 

 

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.