Test de distracció en nens

El test de distracció està indicat generalment per a nens de 6 a 12 mesos d’edat, quan ja tenen capacitat de controlar els moviments cefàlics.

El procediment és el mateix que usem quan realitzem l’audiometria d’observació del comportament.

Recomanem la participació de dos exploradors per a fer la prova. Asseiem al nen en els genolls del pare o la mare, mentre un explorador crida la seva atenció davant d’ell, i una altra explorador, per darrere, i fora del seu camp visual fa sonar durant uns segons, i a cada costat successivament, algun objectes que produeixin sons diferents (sonalls, picarols, etc).

 La resposta serà positiva quan el nen deixi de fixar-se en la persona que té davant i es giri buscant la font de so posterior. Aquests reflexes d’orientació són la base per explorar l’audició en aquesta edat.

Si el nen no es gira o no presta atenció als diferents estímuls acústics, podrem pensar que el nen pateix una pèrdua d´audició. Aquesta prova és complementària del conjunt de proves clíniques que es fan per a detectar una hipoacusia (OAE, Timpanometria, Reflexe estapedial, PEA-EE) Per ella mateixa no es pot diagnosticar una pèrdua d’audició.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada