Disfunció tubàrica

La trompa d’Eustaqui és una estructura en forma de tub ossi-cartilaginós que uneix la caixa de la membrana timpànica i la mastoide amb la rinofaringe.

La seva funció principal és la d’equilibrar la pressió exterior de l’oïda mitjana amb la dels espais pneumàtics de l’oïda, aconseguint d’aquesta manera una admitància adequada del complex timpà-ossicular al pas del so, mesura de 3,5 a 4 cm de llarg i està recoberta per una capa mucosa.

audiopacks audiofons barcelona disfuncio tubarica

Quan la permeabilitat de la trompa d’Eustaqui és anormal, es produeix una disfunció de la trompa que fa que aquesta es quedi oberta o permeable. La funció tubàrica s’explora mitjançant la timpanometria.

Podem pensar que existeix una disfunció tubàrica quan apareixen pressions negatives en la prova de la timpanometria (Tipus C).

El tipus més sever és el conegut com a trompa patulosa, que es produeix quan en repòs la trompa roman anormalment oberta. Aquesta disfunció permet el flux d’aire de la nasofaringe a l’oïda mitjana, garantint una bona ventilació, però desafortunadament permet també que secrecions de la nasofaringe arribin fàcilment a l’oïda mitjana i originin una otitis serosa.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada