Hipoacusia en nens: El Citomegalovirus

La infecció per Citomegalovirus es dóna en el 2% de tots els nounats, sent la infecció intrautrerina més freqüent en els humans. Un terç de les embarassades són seronegativas, i entre el 2.5-6.8% d’aquestes dones s’infecten en l’embaràs. El 24% d’elles transmeten la infecció al fetus. La transmissió pot dur-se a terme de 3 maneres: Transplacentària, a partir del canal del part o posteriorment amb la lactància.

Referent a la hipoacusia neurosensorial, el Citomegalovirus es replica en l‘òrgan de Corti, en el Par VII, la Stria Vascularis i el Sac endolinfàtic. Un percentatge encara no determinat dels nens desenvolupen Pèrdua d’audició neurosensorial, podent ser bilateral, en freqüències agudes, progressiva o fluctuant. Pot produir a més a més paràlisi facial i problemes de visió.

Tot i que no existeixen tractaments contrastats per curar-lo, el Ganciclovir pot modificar algunes de les seqüeles neurològiques, inclosa la hipoacusia neurosensorial.

S’ha de reevaluar cada 6 mesos per la tendència a la progressió, i sembla que s’estabilitza als 4 anys. No se sap si el virus pot reactivar-se posteriorment en l’oïda interna.

El més interessant és que avui es realitzen proves per confirmar la infecció primària en la mare, com la Seroconversió durant el primer trimestre de l’embaràs. IgM indica infecció recent i IgG antiga o exposició.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada