Alteracions en el processament auditiu central

Les alteracions de l’audició central afecten a l’escolta i a la comprensió del llenguatge.

Es denominen alteracions de la percepció auditiva, alteracions en el processament auditiu, o més freqüentment alteracions en el processament auditiu central (APAC).

L’American Speech and Hearing Association (ASHA) defineix les APAC com el dèficit en el processament de la informació dels senyals auditius no causat per una hipoacúsia o per una disfunció intel·lectual.

audiopacks audiologia logopedia alteracions processament auditiu central

Keith ho defineix com la incapacitat total o parcial per atendre, discriminar, recordar, reconèixer o comprendre la informació auditiva, sempre que s’hagi descartat una hipoacusia i la intel·ligència estigui dins dels límits normals. Aquesta dificultat s’accentua quan s’està escoltant de forma distorsionada, en presència de sorolls o en un ambient acústic pobre.

Les alteracions de l’audició central s’han estudiat poc en la nostra clínica diària, sent menys conegudes i per això, es pensa menys en aquesta patologia a l’hora de fer un diagnòstic diferencial. En parlar d’alteracions d’audició central, ens referim a aquells pacients que tenen dificultat en la comprensió verbal, malgrat tenir llindars audiomètrics normals. Aquesta dificultat en la comprensió té lloc en ambients acústics desfavorables, amb soroll de fons o en una sala amb reverberació, però en altres ocasions també té lloc en ambients silenciosos.

Els primers autors que van investigar sobre proves auditives centrals van ser Bocca, Calearo i Antonelli. Aquests autors interpreten que les alteracions auditives retrococlears inclouen les lesions que afecten al Par VIII i a les vies centrals, entenent per aquestes últimes les lesions que tenen lloc entre els nuclis coclears i l’escorça del lòbul temporal. Aquesta classificació és actual, amb el coneixement addicional de la transmissió interhemisfèrica de la informació auditiva.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada