Pèrdua d’audició en freqüències agudes

audiopacks audiologia audiofons perdua audicio frequencies agudes

Una pèrdua d’altes freqüències sovint es produeix degut a l’exposició continuada a soroll i és un tipus de pèrdua difícil d’adaptar amb audiòfons.

Entenem per pèrdua d’audició d’altes freqüències quan les freqüències greus estan ben conservades i comencen a baixar a partir de 1000 Hz de forma brusca. Ho anomenen caiguda en cascada.

Segons l’article de Joseph Chalupper i Robert Kasanmascheff de setembre de 2008, tot i que no és un article recent, adaptar audiòfons intrauriculars o amb motlle de silicona a una persona amb audició normal en les freqüències baixes, augmenta l’efecte d’oclusió (la percepció de la veu pròpia i fa que se sentin els sons com si el cap estigués a dins d’un barril).

Aquesta sensació és molesta. Aquests efectes poden ser reduïts amb una adaptació d’audiòfon intrauricular (ITE) amb el canal obert, amb tub fi amb audiòfon retroauricular (BTE – darrera l’orella) o mitjançant un RIC (auricular en el canal) amb audiòfon miniBTE (de petites dimensions darrera l’orella).

Els audiòfons BTE de tub fi o el RIC també tenen una direccionalitat més eficient que els ITE degut a la col·locació dels dos micròfons i a la distància que hi ha entre aquests. L’ús d´audiòfons BTE (darrera l’orella) permet que un micròfon sigui més sensible a la part frontal i l’altre sigui més sensible al darrera.

El disseny dels audiòfons BTE de tub fi o RIC permeten que els micròfons i la sortida del so estiguin a una distància considerablement major que en el cas dels audiòfons ITE. Degut a aquest disseny, aquest tipus d’audiòfons no haurien de xiular quan les freqüències agudes són amplificades.

Aquests freqüències agudes estan amplificades per tal que el pacient percebi les consonants i pugui millorar la seva comprensió. Aquests audiòfons també disposen de sistemes destinats a cancel·lar el feedback.

Per això, els pacients amb pèrdua d’audició de freqüències altes avui ja poden gaudir de tots aquests beneficis.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada