Els músics i l’audició

Músics professionals altament especialitzats han ensenyat als investigadors en audiologia que l’oïda pot ser entrenada amb pràctica.

Els estudis han descobert que l’entrenament musical crea més activitat en el cervell de l’oient per ajudar-lo a diferenciar entre els sons desitjats i els no desitjats.

Les recerques més recents han demostrat que els músics tenen una capacitat d’escolta més profitosa no només amb l’aplicació musical sinó també amb altres situacions d’escolta en el món real, com pot ser la comprensió en ambient sorollós.

audiopacks audiologia musics audicio barcelona prova audiofons

Els entorns sorollosos són percebuts de forma diferent per cada oient. Individus amb l’audició normal entendran entre el 60-70 % de les paraules amb presència de nivells de soroll alt. Els oients amb audició normal fan servir un número d’estratègies per tal d’entendre paraules en ambient de soroll. Aquestes són:

  1. Interpretar una paraula que no se sent.
  2. Ajudar-se de la funció visual (llegir els llavis i observar els gestos).
  3. Situar-se més proper a la persona amb qui parla.

Amb aquestes estratègies una persona amb audició normal, fins i tot amb un ambient de soroll serà capaç de seguir converses força bé. Aleshores, les persones amb pèrdua d’audició han d’incorporar estratègies addicionals per superar les dificultats de comprensió que pateixen. Els estudis, però, demostren que els músics amb hipoacusia tenen més capacitat de comprendre en ambients de soroll.

El soroll complica la comprensió d’una conversa especialment en persones amb pèrdua d’audició. La majoria de desordres auditius són el resultat de danys permanents a les delicades estructures de l’oïda interna, com les cèl·lules ciliades de la còclea. A més severa és la pèrdua, més danys hi ha en aquestes cèl·lules, i per tant més distorsió es produeix i més buits hi ha en l´estímul que es dirigeix al cervell.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada