Exposició al fum del tabac (1)

Tot i les nombroses campanyes informatives durant els últims anys, molta gent continua fumant.

Degut a les últimes prohibicions de fumar en llocs públics i a les empreses, el consum de tabac es concentra sobretot a casa. A casa, molts nens estan exposats al fum del tabac.

Els científics creuen que el fum passiu del tabac causa o propicia càncer de pulmó, asma, problemes de cor i altres malalties. Ara un nou estudi descobreix que els nens que estan exposats al fum del tabac poden patir pèrdua auditiva.

Veiem els punts del treball:

Com es va realitzar l’estudi?

Els investigadors de la Universitat de medicina de Nova York, van fer proves a 1.500 adolescents d’entre els 12 i 19 anys, dels nivells sanguinis de la cotinina, un producte de la nicotina que apareix quan hi ha exposició al fum del tabac. També varen fer proves d’audició en freqüències agudes, mitjanes i greus.

audiopacks audiologia nens fum tabac exposicio

Què van descobrir els investigadors?

Els nens que estaven exposats al fum del tabac tenien el doble de possibilitats de patir pèrdua d’audició comparat amb nens sense exposició. A més exposició al tabac, mesurant els nivells sanguinis de cotinina, major era el risc de patir pèrdua d’audició. Els nens amb els nivells d’exposició més alts, tenien el triple de possibilitats de patir pèrdua d’audició.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada