Estapedectomia i otosclerosis

La gran majoria d’intervencions d’estapedectomia es fan en el cas de patir una otosclerosis.

Encara que estapedectomia literalment significa extirpar l’estrep, anomenem estapedectomia a una varietat de tècniques de cirurgia estapedial parcial.

L’otosclerosis és una malaltia metabòlica òssia de la càpsula òtica i de la cadena ossicular que pot alterar l’audició de forma progressiva fixant la platina de l’estrep en la finestra oval i/o alterant la funció auditiva de l’oïda interna.

audiopacks audiologia estapedectomia otosclerosis logopedia

El diagnòstic definitiu d’otosclerosis no se sol fer en la infància, encara que el 70% dels pacients comença a notar pèrdua d’audició entre els 11 i els 30 anys d’edat. L’otoscòpia en pacients amb otosclerosis és normal.

Tot i visualitzant la membrana timpànica normal i amb un resultat de timpanometria tipus A, pot existir hipoacusia transmissiva per alteracions aïllades congènites en el martell o l´enclusa.

En adults i sobretot en nens, en els quals l’otosclerosis és més infreqüent, el pacient que compleix criteris clínics i audiològics per ser intervingut d’estapedectomia ha de ser informat (si és un nen, seran informats els seus pares)  dels avantatges i riscos que té la cirurgia.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada