Els antics audiòfons analògics

Els audiòfons han millorat molt en els últims 15 anys. El gran salt tecnològic es va produir en el moment en què els fabricants van començar a crear els primers audiòfons digitals.

De la mateixa manera que les càmeres de fotos van deixar el carret convencional i van començar a emmagatzemar i tractar les imatges en format digital, els audiòfons van fer un procés similar.

audiopacks audiologia audiofons analogic com erenEls audiòfons analògics tenen un funcionament molt simple, amplifiquen els senyals de so que es recullen mitjançant un micròfon i les converteixen en senyals elèctrics.

Aquests senyals elèctrics arriben a l’amplificador. En l’amplificador, els senyals poden alterar-se de forma limitada en relació a les necessitats dels diferents usuaris. El motiu és que les variacions de volum i de to (greu o agut) es fan de forma manual.

L’usuari podia regular el volum dels seus audiòfons a través d’un control (una rodeta que incorporaven la majoria dels audiòfons). A més a més, els audiòfons incorporaven uns “trimmers” que permetien pujar o baixar els greus o aguts, per tal d’ajustar-se més a les necessitats de l’usuari.

Els audiòfons també disposaven d’un control intern que permetia limitar la sortida màxima dels audiòfons, és a dir tallar l’amplificació quan el guany d’entrada era extremadament fort.

La gran limitació dels audiòfons digitals era que no podien fer processaments de so complexes, ni adaptar-se a la pèrdua d’audició de l’usuari amb exactitud. D’altra banda no es pot retreu-se res, doncs la tecnologia de l’època era la que era i les primeres tecnologies van obrir pas als moderns dispositius actuals.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.