Implant coclear: parts bàsiques

audiopacks audiologia parts implant coclear ab advanced bionics barcelona

Actualment tots els Implants coclears són multicanals i intracoclears. Tenen quatre components fonamentals (els tres primers estan situats fora del cos):

1. Micròfon:  situat en una carcassa que roman col·locada a la regió  retroauricular del pavelló auditiu, recull els sons i sorolls de l’ambient i els transforma en un senyal elèctric, que transmet a un processador.

2. Processador de so: conté una bateria, que amplifica, comprimeix, ajusta, filtra i codifica els senyals elèctrics. El processador se situa a la carcassa. Les diferents cases comercials utilitzen diferents estratègies de codificació, però totes tenen l’objectiu d’associar diferents bandes espectrals als diferents elèctrodes de l’implant, estimulant així diferents regions de la còclea de forma quantitativa i qualitativament diferent.

c) Antena: per realitzar la transmissió del senyal que comunica el processador amb la part implantada. El transmissor envia els senyals a través de la pell per radiofreqüència modulada.

d) Receptor-estimulador: (és la part veritablement implantada) es col·loca en el pla subperiòstic de la regió temporoparietal i acaba en els elèctrodes que mitjançant una guia portadora, el cirurgià situa a l’interior de la còclea a través d’una cocleostomia.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada