Pèrdua d’audició: causes menys conegudes

Els motius coneguts que afavoreixen l’aparició de la pèrdua auditiva són l’exposició continuada a sorolls forts, l’edat, la ingestió d’ototòxics i components genètics hereditaris.

D’altra banda, hi ha d’altres motius pels quals es pot adquirir una hipoacusia i que no es tenen tan en compte.

Joguines sorolloses: Malgrat que una joguina de goma que fa sorolls com sirenes o xiulets pot semblar inofensiva, hem de tenir en compte que segons l’Associació Americana de la Parla, Llenguatge i Audició (ASHA), poden emetre sons a 90 decibels (dB) d’intensitat.

audiopacks logopedia perdua audicio causes menys conegudes audiologia

Aquest nivell de soroll és tant extrem que si es produís en un lloc de feina hauríem de protegir-nos amb taps. Algunes joguines sorolloses fins i tot poden emetre sons a 120 dB, i aquestes intensitats són clarament prejudicials per les oïdes de qualsevol nen.

La ASHA suggereix que pares i tutors vagin amb compte amb les joguines sorolloses, com “pistoles de joguina, nines que parlen, vehicles amb botzines i sirenes, walkie-talkies,  i instruments musicals”

Perforacions de l’oïda per ús de pircings: Pot ser poc comú, però l´aparició de pèrdua auditiva a causa de perforacions timpàniques per infeccions d’oïda succeeix amb certa freqüència. La col.locació de “pircings” en el canal auditiu pot ser motiu de posteriors infeccions i per tant de supuracions en el conducte auditiu extern. Aquest líquid pot bloquejar el pas del so cap el timpà i originar una pèrdua d’audició. Si la infecció no es tracta degudament, pot causar una pèrdua d’audició amb un pronòstic poc previsible.

Obesitat: 
És un fet àmpliament conegut que l’obesitat pot conduir a moltes malalties, com la diabetis i malalties del cor. Una realitat poc coneguda, no obstant això, és que hi ha un vincle entre l’obesitat i la pèrdua d’audició en els adults, i d’acord amb un estudi recentment publicat, en els adolescents també.

En l’estudi, els investigadors van representar diversos factors, com la dels participants (1.488 nens i nenes de 12-19 anys) de raça i sexe, així com la seva exposició prèvia a sorolls forts.

Ells van descobrir que existeix una connexió entre els adolescents amb obesitat i la mala audició en totes les freqüències. A més, els adolescents que són obesos tenen el doble de probabilitats de sofrir pèrdua auditiva en freqüències greus en una sola oïda.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.