Audiòfons: programes automàtics

audiopacks audiologia audiofons programes automatics soundflow

Una persona amb una audició nomal s’acostuma immediatament als ambients sorollosos. Per ell no té massa importancia passar d’un ambient tranquil a un altre de sorollós. Les seves oïdes s’ajusten automàticament a les intensitats dels diferents sons.

Les persones que usen audiòfons, d’altra banda, han d’ajustar constantment els seus audiòfons en funció de l’entorn sonor en què es troben. Aquestes dificultats estan minvant gràcies a la introducció de la nova prestació que incorporen alguns audiòfons moderns, l’adaptació automática.

Aquesta nova tecnologia emmagatzema diferents patrons d’adaptació en la memòria dels audiòfons. En funció de l’entorn acústic en què es trobi l’usuari, els audiòfons faran reconeixements dels diferents entorns sonors i la manera de treballar d’aquests serà diferent.

Bàsicament aquesta tecnología manté el guany en ambients tranquils i disminueix la pressió sonora quan l’audiòfon reconeix que l’usuari es troba en un ambient sorollós. En aquest cas l’objectiu és de millorar el confort. També pot treballar per a millorar la comprensió en ambients sorollosos, com per exemple en un restaurant. En aquest cas els algoritmes del programa d’adaptació es modifiquen en funció de la pèrdua d’audició i del tipus d’audiòfon utilitzat.

És el cas de la marca Phonak, que ofereix el SoundFlow com a sistema d’adaptació automàtic en els seus audiòfons. El SoundFlow també proporciona altres característiques, com els supressors de soroll pels sorolls ambientals no desitjats, combinant aquesta prestació amb l’ús dels micròfons direccionals.

L’ús dels comandaments a distància de forma habitual, queda d’aquesta manera restringit a persones amb pèrdua d’audició severa o profunda, que necessiten guanyar audibilitat en determinats ambients per a poder comprendre. Si vol més informació fes clic aquí.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.