Acúfens: 5 consells

audiopacks audiologia assessorar persona tinnitus acufens barcelona

Desafortunadament encara se sent dir aquesta frase: “Els pacients que tenen acúfens estan bojos”. La paraula boig es diu de vegades sense cap reflexió prèvia, i és especialment inapropiada en persones que pateixen aquesta extranya patologia.

Tanqui els ulls i pensi en el soroll que fa una cafetera, i per un moment, imagini sentir de forma constant aquest soroll a les seves oïdes. No creu que això acabaria amb la seva paciència i amb la seva força de voluntat?

Les persones que pateixen acúfens són persones normals, com vostè o com jo. El pitjor d’aquest desordre auditiu és que no pot ser silenciat. La manca de pau i tranquil.litat de forma continuada pot afectar a qualsevol persona en les seves relacions socials i en la seva psicologia.

Aquest impacte varia molt d’un pacient a un altre, però hi ha una serie de coses que el professional de la salut auditiva ha de considerar quan treballa amb algú que pateix d’acúfens.

A continuació proposem 5 consells específics a tenir en compte per millorar l’atenció cap els pacients amb acúfens:

  • Alleujar els temors dels pacients. Generalment els acúfens no són un signe d’una condició mèdica greu. De totes maneres, el pacient sempre haurà de demanar consulta amb un metge Otorrinolaringòleg per explicar el seu cas.
  • Escoltar el pacient. Els pacients volen parlar de la seva experiència, volen explicar què els passa. Sovint, el professional de la salut auditiva és la primera persona amb qui el pacient pot parlar de la seva experiència amb els acúfens i demanar una opinió professional. És important escoltar a la persona abans de programar un tractament de rehabilitació a través de teràpies amb soroll o amb audiòfons. Escoltar és una part important de l’evaluació i sovint és terapèutic pel pacient.
  •  Personalitzar els plans de tratactament . L’ impacte dels acúfens varia de pacient a pacient. L’acúfen és personal i un mateix tractament pot tenir resultats diferents entre pacients. És de vital importància que els professionals personalitzin el tractament a cada pacient per assegurar el millor resultat.
  • Estar preparat per les preguntes dels pacients. Hi ha una gran quantitat d’informació a Internet, i molts dels pacients ja han fet les primeres investigacions abans de visitar la seva clínica. Preguntaran sobre les teràpies sonores, sobre els audiòfons amb enmascaradors i per com treballar l’habituació.
  • Programar més temps pels pacients d’ acúfens. Per a poder entendre l´afectació que pateix el pacient i per poder contestar les preguntes que farà durant la visita, és millor poder programar més temps per a fer la visita més efectiva.

Si vostè vol més informació sobre els acúfens, pot consultar la guia d’acúfens d’Audio[packs].

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.