Patologia traumàtica

audiopacks audiologia barcelona patologia traumatica

La patologia traumàtica pot afectar diferents mecanismes de l’oïda mitjana produint major o menor grau d’hipoacúsia.

Les perforacions timpàniques traumàtiques es produeixen per diversos mecanismes:

Traumatisme directe, traumatisme de pressió o combinació de tots dos com succeeix en les grans explosions. Com a causa freqüent de traumatisme directe cal esmentar la manipulació del conducte auditiu amb bastonets.

Una causa comuna de lesió per traumatisme de pressió és el traumatisme produït per una agressió (bofetada) que ocasiona un efecte  de buit en el conducte auditiu extern que lesiona la membrana del timpà.

Les perforacions traumàtiques originades sense lesions associades a la caixa produeixen una hipoacúsia lleu i generalment temporal per la resolució espontània del dany. En altres ocasions existeixen lesions associades a la cadena oscicular i fins i tot en l’oïda interna i malgrat l’epitelització de la perforació timpànica roman una hipoacúsia que requerirà un tractament posterior. Les lesions de l’oïda mitjana per canvis bruscs de pressió (barotrauma) són una altra possible lesió traumàtica.

Les fractures longitudinals de l’os temporal que són les més freqüents, afecten al conducte auditiu extern i l’oïda mitjana produint en la majoria dels casos una hipoacúsia de transmissió.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada