Audiòfons: Són realment cars?

Aquest artícle està dirigit a les persones que tard o d’hora seran usuaris d’audiòfons. Molta d’aquesta gent es pregunta perquè els audiòfons tenen un preu tant alt, i perquè mentre d’altres dispositius tecnològics com televisors o telèfons mòbils són cada vegada més econòmics, els preus dels audiòfons es mantenen o inclús incrementen.

Hem de tenir present que un 10% de la població pateix una pèrdua d’audició que podria millorar-se notablement amb una solució auditiva. Per altra banda només un 10% d’aquestes són usuaries d’audiòfons. De fet es calcula que el 80% de les persones de més de 80 anys tenen pèrdua d’audició.

Les persones amb audició normal poden no entendre quins són els efectes psicològics i els canvis de comportament que tenen les persones que pateixen una deficiència auditiva. De vegades tampoc entenen que aquestes tinguin dificultats de comunicació quan hi ha vàries persones en una conversa, o que la televisió hagi d´estar sempre tant alta. És habitual que els familiars pensin que malgrat usar audiòfons, el seu familiar no podrà seguir una conversa o que haurà de seguir fent repetir les coses. Res més lluny de la realitat. Els audiòfons moderns ofereixen unes prestacions tecnològiques molt avançades, millorant notablement la comprensió i percepció dels sons per part de l’usuari.

Hem de pensar que la funció dels audiòfons no és només la de tractar els sons externs per tal que siguin audibles per l´usuari, sinó que la seva funció elemental és la de millorar les seves relacions socials i per tant millorar la seva qualitat de vida. En relació amb el seu cost, si comparem el preu d’una adaptació d’audiòfons bilateral amb el preu d’un vehícle, d’un viatge o d’una implantologia a l’odontòleg, ens adonarem que aquest no és tant elevat. Hem de tenir en compte, a més a més, que el promig de vida d’uns audiòfons és de 5-6  anys, amb la qual cosa podem pensar que el producte és prou resistent per treballar tot el dia  resistint la calor, la humitat o la suor.

La majoria dels productes actuals tenen la possibilitat de conectar-se mitjançant bluetooth a telèfons mòbils, televisors, tablets, ordenadors i equips d’Hi-Fi, solventant les dificultats que tenien moltes persones que malgrat usar audiòfons, no tenien una recepció clara del so amb aquests dispositius.

Pensem que a mesura que l’ús dels audiòfons vagi creixent i els seus resultats siguin encara millors, la percepció dels futurs usuaris no serà que tenen un preu alt, sinó que són productes imprescindibles per aquelles persones que els necessiten i per les seves famílies.

Ho vols compartir?

1 Comment

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada