Motlle: confecció del contramotlle

El contramotlle, també anomenat motlle negatiu, és una massa que té la forma de l´oïda de la persona que serà usuaria d’audiòfons a qui hem realitzat la impressió. Aquesta serà usada com a plantilla per a poder obtenir el motlle personalitzat del futur usuari.

Per a la fabricació del contramotlle es poden usar diferents materials. Aquests seran usats segons la tècnica i el procés escollit per a la futura realització del motlle. S’usa sobretot silicona, gel i guix. Cada contramotlle, segons el seu material, està indicat per usar-se en determinats processos de fabricació.  Aquests poden ser:

Elaboració de motlles per audiòfons: Confecció del contramotlle audiopacks audiologia barcelona

  • Silicona transparent: Necessita un menor temps de polimerització  i no redueix el seu tamany amb el seu secat. S’usa per la tècnica de la polimerització en fred de material acrílic o en la luminotècnica.
  • Gel de concentrat: Aquest material pot utilitzar-se vàries vegades i ens assegura una alta qualitat de la reprodució real de l´oïda. És molt adequat per usar-se amb la tècnica luminotècnica, però també pot usar-se amb la tècnica de polimerització en fred de material acrílic.
  • Guix: La ventatge d´aquest material és que resulta molt econòmic a l´hora de treballar amb grans quantitats. Es pot usar amb la tècnica de la polimerització tan en fred com en calor, tot i que s’obtenen millors resultats en calor.

Equip necessari

Segons el material que decidim usar, s’emplearà un equip o un altre per a l’elaboració del contramotlle o motlle negatiu:

  • Contramotlle de silicona: Usem un aparell barrejador de silicona que barregi els components d’aquest material evitant la formació de bombolles. Podem usar una olla a pressió per a endurir el motlle negatiu i un altre instrument per a extraure la impressió.
  • Contramotlle de gel duplicat: Usem una unitat de doblegat amb capacitat de fondre el material sobrant. També es pot usar el micrones, però haurem d´aplicar el temps i temperatura adequats per tal de fondre el gel de forma correcta. Es necessita també un instrument per extraure la impressió.
  • Contramotlle de guix: Usem un aparell barrejador de guix al buit i una mufla, una cubeta especialitzada per elaborar el contramotlle de guix. En necessita també un altre instrument per a extraure la impressió.
Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.