Protectors auditius: característiques

Per seleccionar eficaçment, no només els protectors auditius, sino tots els equips de protecció personal, és necessari analitzar els factors ambientals de l’entorn laboral que poden perjudicar la fiabilitat del protector.

Del seu ús i la seva selecció en dependrà, en bona mesura, la salut auditiva a  llarg plaç de la persona que els usi, i a més a més, la possibilitat de treballar amb una condicions favorables. Per a una eficacia òptima del protector auditiu, és necessari que es donin una sèrie de característiques:

  • Que el protector seleccionat estigui homologat.
  • Que sigui compatible amb l’ús d’altres instruments.
  • Que proporcioni comoditat.
  • Ha de permetre l’escolta de senyals d’alarma.

Quan per algún motiu, es modifiquin les condicions de l’entorn laboral, serà necessari tornar a tenir en compte les noves condicions en les que sigui oportú cambiar les característiques dels protectors.

Protectors auditius: Característiques audiopacks audiologia compra online

La principal característica per seleccionar el protector adequat és l’atenuació sonora, ja que aquesta assegura una disminució del so, i per tant, una major protecció auditiva, tot això sense dificultar la comunicació parlada i la percepció de les alarmes de perill que poden obstaculitzar l’objectiu de la seva labor. Quan això succeeix, diem que hi ha una sobreprotecció.

La sobreprotecció pot ocasionar que el treballador hagi de treure’s el protector per a comunicar-se, no percebi senyals que ha d’escoltar, o se senti incòmode. Aquesta situació pot crear situacions de perill, degut a que el protector no ha d’aïllar totalment el so, sino disminuir-ho a proporcions que no siguin perilloses pel treballador.

En definitiva, els protectors auditius aporten als usuaris una sèrie de beneficis com són:

  • Adaptació a l’oïda
  • Fàcil manipulació
  • Bon funcionament
  • Higiene
  • Són antial.lèrgics
Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada