Pèrdua de les capacitats cognitives

Els investigadors han identificat una connexió entre el risc de demència o pèrdua de les capacitats cognitives, i la pèrdua d’audició.

El Dr. Frank Lin, professor de Medicina Geriàtrica i de Otorrinolaringologia de la Universitat de Johns Hopkins, va dur a terme un estudi de seguiment de la salut cognitiva de diferents pacients durant 12 anys, i es va adonar que els pacients amb pèrdua d’audició més severa a l’inici de l’estudi eren molt més propensos a tenir un major risc de demència.

De fet, fins i tot els pacients amb pèrdua auditiva moderada eren tres vegades més propensos a desenvolupar demencia. Això és degut a que l’àrea del cervell que processa el so està a prop de la zona del cervell en la qual s’inicia la malaltia d’Alzheimer.  Afortunadament, els audiòfons poden mitigar la pèrdua de l’audició i ajudar a prevenir la salut cognitiva que es veu afectada a causa d’aquesta.

Audiòfons, pèrdua de l’audició i de la massa cerebral

¿Per què diem que els audiòfons són la solució per al manteniment de la seva salut cognitiva? Investigadors com el Dr. Lin han vinculat la pèrdua d’audició a la disminució accelerada de la massa cerebral, la qual cosa porta a reduir les capacitats cognitives.

A mesura que la pèrdua auditiva progressa, l’àrea del cervell que processa la informació auditiva que rep es redueix. Aquest fet és similar a com els músculs s’atrofien després de deixar de fer exercici o ús d’ells, la part del cervell que processa la informació de so es redueix , ja que simplement no s’utilitza tant com abans.

L’ús d’audiòfons produeix un augment de les senyals de so, i això  augmenta l’estimulació del cervell. El cervell, doncs torna a la seva grandària inicial, la qual cosa permet més connexions neuronals. Seguint amb l’analogia del múscul, a més “exercici” fa el  cervell, més connexions produeixen les cèl·lules del mateix , la qual cosa ajuda a recuperar la seva grandària original.

Invertir en Audiòfons

Encara que el temps d’aclimatació als audiòfons varia entre individus, l’estudi suggereix que els audiòfons són importants per reduir el deteriorament de la massa cerebral. Dr. Lin i els seus col·legues continuen l’estudi de seguiment dels progressos de l’audició amb adults que usen audiòfons i d’altres que no. Els resultats no estaran disponibles fins almenys l’any 2020 .

Encara així, els investigadors suggereixen usar audiòfons, ja que són una mesura de prevenció contra la fàcil pèrdua accelerada de les capacitats cognitives. Només al voltant del 20% de les persones amb discapacitat auditiva usen audiòfons, i els experts diuen que el nombre hauria de ser molt més alt, especialment donada l’alta correlació entre la pèrdua de l’audició i la els estats depressius de les persones que la pateixen.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada