Els audiòfons i el seu rendiment al món real

Els audiòfons i el seu rendiment al món real prova audiofons barcelona

Moltes persones subestimen la complexitat de la pèrdua d’audició. Miren als seus amics o familiars amb pèrdua d’audició i senzillament pensen que simplement viuen en un món més tranquil. En aquesta direcció, hi ha una suposició molt estesa de que els audiòfons són únicament amplificadors, a través del quals s’aconsegueix tenir una audició normal.

La realitat de la pèrdua d’audició és que és una malaltia crònica complexa. De fet, les estadístiques mostren que és la tercera malaltia crònica més freqüent.

El impacte que té la pèrdua d’audició va més enllà de tenir una simple reducció en la capacitat auditiva. Trobem efectes psicològics comuns com la depressió, l’ansietat, la frustració, el cansament i l’aïllament social. És per això que la investigació i els recursos destinats a dissenyar audiòfons i d’altres sistemes de comunicació, està augmentant exponencialment en els últims anys.

Fabricants com Phonak o Resound han desenvolupat en els últims anys noves tecnologies per a poder millorar la qualitat dels seus productes amb uns resultats molt ben valorats pels usuaris d’audiòfons. El gran repte sempre ha estat millorar la comprensió en ambients sorollosos, a on les dificultats per les persones amb pèrdua d’audició són manifestes. Les últimes incorporacions de productes “wireless” per millorar la relació senyal-soroll dels usuaris d’audiòfons ha significat un canvi important a l’hora d’entendre l’adaptació d’audiòfons i les millores a aconseguir.

La possibilitat d’incorporar un micròfon (penjat al coll o agafat a la butxaca de la camisa) del nostre familiar més directe o d’un conferenciant o professor que imparteix una xerrada, fa que la senyal pugui arribar de forma més clara als audiòfons, netejant el soroll paràsit que es pot produir en aquell moment a l’aula. Aquest sistema de “Remote Mic” fa que les dificultats que tenien moltes persones mentre viatjaven amb cotxe, hagin disminuït, doncs el soroll del motor o de les finestres ofertes es veu minimitzat pel fet de que la senyal de la parla arriba de forma directe als audiòfons. També els sistemes per escoltar la televisió a través d’un petit accessori (UniteTV) que envia la senyal directament als audiòfons fa que la comprensió de debats o pel.lícules ara es faci de forma més clara.

En els propers anys veurem segur un increment en la sofisticació i funcionalitat d’aquestes noves tecnologies que podran anar adreçades a persones amb pèrdua d’audició o a d’altres amb audició normal que senzillament voldran millorar la seva capacitat de comunicació en entorns complexes.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada