Pèrdua auditiva: Buscar ajuda

Una vegada li van preguntar a Helen Keller què hauria escollit: Ser sorda o cega.  Va respondre  ser cega perquè la ceguesa ens separa de les coses però la sordesa ens separa de persones.

La pèrdua auditiva pot causar aïllament social, depressió i hi ha línees de investigació que la relacionen amb la demència.

Pèrdua auditiva: El moment de buscar una ajuda Prova audiofons barcelona

Viure d’una forma activa i mantenir la comunicació amb les persones que l’envolten és clau per a a viure una vida llarga i feliç.

El moment de buscar una ajuda

La majoria de persones triguen uns 7 anys de promig a buscar una ajuda.  Allargar massa la decisió pot comportar dificultats posteriors enormes per a poder usar audiòfons de forma satisfactòria. Quan en nostre cervell deixa de rebre estímuls de forma continuada i durant un període de temps molt llarg,  en molts casos es torna “gandul”. Deixar d’estimular qualsevol òrgan sensorial del nostre cos, pot comportar un deteriorament tant important del mateix que ens faci impossible trobar una ajuda efectiva al mig o llarg terme.  Els motius que fan retardar la decisió de buscar una ajuda són:

  • “Inputs” negatius de familiars o amics que han adquirit audiòfons. És una llàstima que en el segle XXI encara hi hagi gent que ha adquirit audiòfons i que els té guardats en un calaix. Hem de tenir en compte que la tecnologia dels audiòfons actuals és molt notable i no té res a veure amb la tecnologia d’abans. Les adaptacions actuals han millorat molt en relació a la comoditat d’ús i sobretot amb la gestió dels sorolls i els sons ambientals. De totes maneres, abans d’adquirir uns audiòfons, demani sempre provar-los durant un període no inferior als 30 dies. D’aquesta manera vostè realitzarà una “compra fonamentada”, basant-se en els resultats i no en les promeses.
  • Problemes estètics. La miniaturització ha avançat a passos agegantats durant els últims anys. La possibilitat d’inserir els auriculars dins en conducte auditiu (Audiòfons RIC), ha fet disminuir considerablement la mida de la carcassa externa, fent que sigui ara molt més discreta. La incorporació de noves “Tulipes” que substitueixen en un bon nombre d’adaptacions els antics motlles fets a mida, fa que en la majoria dels casos els audiòfons siguin pràcticament invisibles.
  • El cost. És veritat que el cost dels audiòfons és alt. Ens trobem davant d’un producte tecnològic i sanitari, amb una vida promig de 7-8 anys, tenint en compte que passa la major part del dia en funcionament. Si vostè té dificultats econòmiques, no deixi de buscar una ajuda. En l’actualitat hi ha programes de finançament ( a 2-3 anys) que poden significar-li un cost mensual similar al de la tarifa de la telefonia o a la quota que vostè paga per anar a un gimnàs.
Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada