Audiòfons actuals: estètica i col·locació

Audiòfons actuals: estètica i col·locació audiopacks

Durant molt de temps s’ha cregut que els audiòfons intrauriculars (on tota la circuiteria està dins el conducte auditiu), eren els més estètics i per tant, els únics que passaven desapercebuts.

A la dècada dels 90, eren els audiòfons més utilitzats, deixant els audiòfons retroauriculars (on l’estructura està a sobre del pabelló auricular), a un segon pla. Els retroauriculars (BTE), estaven reservats per aquelles pèrdues auditives severes o profundes, a on es necessitava un auricular potent, per oferir el màxim guany possible a l’usuari.

Audiopacks, audiòfons barcelona

Amb la introducció al mercat dels audiòfons retroauriculars amb l’auricular dins el CAE (conducte auditiu extern), els resultats estètics són pràcticament iguals als dels audiòfons intrauriculars, essent fins i tot més discrets en casos on el cabell cobreix les orelles de l’usuari, especialment en el cas del sexe femení. Un fil conductor transparent surt des del cos de l’audiòfon fins arrivar a dins del CAE, passant desapercebut en la gran majoria dels casos. També els audiòfons BTE amb l’auricular situat dins el cos de l’aparell han aconseguit millorar notablement la seva estètica. Ara, en la majoria dels casos, no es necessita adaptar un motlle fet a mida (que cobreix la conxa del pabelló auricular), i utilitzar un tub conductor del so de 3 mm. L’aparició de les tulipes Standard que s’ insereixen dins el CAE, amb l’ ús d’ un tub conductor de només 1 mm, han ofert també una millora estètica considerable.

Audiopacks, audiòfons barcelona (2)

Aquest tipus d’adaptacions, que aporten solucions a un alt percentatge de les pèrdues d’ audició, ha comportat la possibilitat de valorar la destresa manual de l’usuari, com a una de les parts importants de l’adaptació. La possibilitat d’ usar audiòfons BTE amb una pila de majors dimensions, fa que l’autonomia dels audiòfons augmenti fins els 13-14 dies, molt lluny dels 5-7 dies de la majoria dels audiòfons Intrauriculars. Aquest fet aporta un gran confort als usuaris que no tenen que estar pendents de canviar les piles constantment. La seva substitució també s’ ha tornat més senzilla,  subjectar el cos de l’audiòfon BTE és més senzill i la pila és més gran, per tant, més fácil de manipular.

Tanmateix, usar aquest tipus d’ audiòfons, que en conjunt, tenen més volum que els audiòfons intrauriculars, ha fet que la seva manipulació, col.locació i manteniment sigui molt més senzill, especialment en els casos de persones amb una destresa manual i/o visual limitada. Distingir quin és l’ audiòfon dret i quin és l’ esquerre també és més senzill, doncs col.locar els audiòfons a l’ oïda que no toca no és possible, doncs el tub no es pot girar tant en sentit contrari.

La destresa manual per a poder manipular els audiòfons correctament per part de l’usuari és una de les habilitats indispensables a valorar quan es contempla quina solució auditiva és la més apropiada.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.