El consum de cafeïna i els acúfens

Nous descobriments sobre la cafeïna han sortit recentment, i obren un bri de llum per a les persones que pateixen d’acúfens (xiulets o sorolls a les oïdes). Estudis realitzats a dones des de 1991, s’han recollit ara en el American Journal of Medicine. Els resultats són més favorables per aquelles dones joves i de mitjana edat, doncs el seu consum de cafeïna és generalment més alt que en les dones de més edat.

L’ augment de cafeïna va evidenciar un descens en el risc de patir acúfens.

Aquest estudi realitzat per l’ Hospital Brigham and Womens va incloure 65.000 dones. En les dones d’ entre 30 i 40 anys que prenien dosis altes de cafeïna diàriament, els resultats indiquen que el seu risc de patir d’acúfens és menor que en els altres grups.

El consum de cafeïna i els acúfens

Les dones que bevien menys de dues tasses de cafè al dia, van tenir majors incidents relacionats amb els acúfens, i en canvi, les dones que bevien entre dues i sis tasses de cafè al dia, l’ aparició d’ acúfens i/o els seus efectes es veien clarament disminuïts. La proporció era d’un 15 % menor d’efectes relacionats amb els acúfens en aquest segon grup.

Els estudis anteriors sobre la cafeïna han suggerit que aquesta té una vinculació directa  amb l’oïda interna en els estudis realitzats en animals. Els investigadors d’ aquest projecte, d’altra banda,  van assenyalar que es necessita més investigació abans de formular hipòtesis entre la relació de l’oïda interna i la ingesta de cafeïna. Els investigadors assenyalen que es necessiten més estudis per dur a terme conclusions definitives entre aquests dos factors.  L’estudi addicional que resta pendent, hauria de  demostrar si una major ingesta de cafeïna milloraria els efectes dels acúfens per a aquelles dones que el pateixen.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada