Què és i com funciona un bucle magnètic?

Què és i com funciona un bucle magnèticEl bucle magnètic  és una ajuda addicional pels usuaris de pròtesi auditives (ja sigui audiòfons o implants) que facilita l’accessibilitat auditiva a l’entorn, tant per l’orientació i la mobilitat a l’espai, com per la percepció de la informació sonora de tot tipus i del llenguatge.

Mitjançant l’ús del bucle inductiu es possibilita la comunicació en espais i situacions contaminades pel soroll ambient i en els que la distància amb l’interlocutor o la presència de varis interlocutors dificulta o impedeix la comunicació o l’accés a la informació.

Perquè els usuaris els usuaris d’audiòfons reconeguin un espai on es disposi de bucle magnètic o existeixi una instal·lació adaptada, aquesta ha d’estar senyalitzada amb el símbol d’accessibilitat auditiva que l’identifica.

Els usuaris d’audiòfons i implants que vegin aquesta senyal podran activar la bobina d’inducció de les seves pròtesi auditives (posició T o programa de bobina T-Coil), per millorar el seu accés a la informació auditiva.

Com funciona?

El sistema consta de micròfons (per capturar la senyal de la paraula a transmetre), un amplificador de bucle d’inducció (per processar la senyal d’audio),  un cablejat elèctric (situat al voltant del perímetre d’un àrea específica que actua com antena per emetre la senyal magnètica a les pròtesis auditives).

El camp magnètic generat dins d’aquest espai amb la senyal de so, farà que indueixi la bobina (T) de l’audiòfon o l’implant, de manera que l’usuari podrà recollir el so del micròfon del sistema de bucle en lloc del micròfon intern de l´audiòfon.

Els Avantatges

Les persones amb dificultats auditives, inclús amb l’ús d’audiòfons poden trobar dificultades a l’hora d’escoltar paraules en llocs on hi hagi soroll de fons o bé, la senyal acústica d’una sala sigui de baixa qualitat. El so s’indueix directament a l’audiòfon (o pròtesi auditiva) eliminant el soroll ambient, les reverberacions, les converses properes, etc.

On trobar bucles magnètics ?

Es poden instal·lar sistemes d’inducció en diferents ambients en els quals sigui necessari rebre missatges sonors. Com per exemple: Cinemes, teatres, auditoris, aeroports, estacions, sales d’espera o punts d’informació entre d’altres.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.