Relació entre la pèrdua d’audició i dormir poc

Si quieres descansar bien usa tapones para dormirQuan has descansat bé, les oïdes funcionen millor. Això és el que les recents investigacions han demostrat.

Un cervell que ha dormit correctament tindrà un lòbul temporal prou actiu, que és l’àrea del cervell que processa el so i el llenguatge. En canvi, una manca de son comporta una reducció de l’activitat del lòbul temporal, fent que es produeixi una reducció general de l’energia de la persona.

Quan hem dormit poc, el cervell processa les coses més lent i les nostres reaccions són més pausades. La nostra audició també es recent d’aquest cansament generalitzat.

Quan les persones amb pèrdua d’audició no tractada es veuen privats de son, la comprensió de la parla es converteix en una càrrega encara més gran del que normalment és. A mesura que el seu cervell tracta de conservar l’energia, la intensa concentració que es necessita per llegir els llavis i desxifrar la parla pot arribar a ser impossible.

Si vostè pateix transtorns del son, hauria de realitzar una consulta al seu metge per tal d’esbrinar-ne els motius. Les investigacions recents han demostrat que les persones que pateixen d’apnea del son poden tenir amb més probabilitat una pèrdua d’audició. Les persones amb apnea del son tenen pauses irregulars en la seva respiració que interromp el seu somni. Un estudi realitzat per l’American Thoracic Society va trobar que els participants de l’estudi amb apnea del son tenien una baixada del 90% en la seva audició en freqüències greus, i d’un 31% en freqüències agudes. El global era d’una baixada general del 38% en totes les freqüències, respecte a les persones que no patien apnees del son.

Igual que en altres problemes de salut, els investigadors creuen que el flux sanguini és el culpable de la connexió entre l’apnea del son i pèrdua de l’audició. Això és degut a que l’apnea del son augmenta la placa en els vasos sanguinis. A més, quan estàs cansat (ja sigui degut a l’apnea del son o simplement a la falta de son), tots els sistemes del cos funcionen més lents. La desacceleració del flux sanguini a les oïdes pot danyar les cèl·lules ciliades auditives en l’oïda interna, que són responsables de la transferència de so al cervell. Una vegada que aquestes cèl·lules ciliades estan danyades no es poden reparar.

Els experts en salut estan d’acord en que la majoria d’ adults necessiten de set a vuit hores de son ininterromput cada nit. Si amb freqüència vostè no dorm bé, hauria de consultar a un metge per esbrinar els motius. Aquest és només un exemple més de com la seva salut en general està directament relacionada amb la seva salut auditiva i com ha de fer-se càrrec de les dues si vol viure una vida llarga i saludable.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.