Pot la vitamina B prevenir la pèrdua d’audició?

Nous descobriments de investigadors del “Weil Cornell Medical College” de Nova York, proposen que un component similar a la vitamina B3 pot prevenir la pèrdua d’audició a curt i llarg termini.

Com s’explica en un article anomenat “Cell Metabolism”, la pèrdua d’audició provocada per l’exposició continuada al soroll està vinculada a les connexions entre els nervis i les cèl.lules ciliades de la còclea de l’oïda interna. Quan el so entra a l’oïda, la còclea transmet aquest so a través de les cèl.lules nervioses fins al cervell. Els sorolls forts poden fer malbé els nervis coclears i les cèl.lules ciliades. Quan això suceeix, apareix la pèrdua d’audició.

Tot i així, els investigadors han descobert que un component químic anomenat nicotinamide riboside (NR acotat), que és similar a la vitamina B, preveu de forma exitosa el dany produït a les connexions sinàptiques en ratolins que havien estat exposats a sorolls forts. El NR augmenta l’activitat d’una proteïna específica que contribueix a la prevenció de la pèrdua d’audició a curt i llarg termini. Aquesta proteïna disminueix amb l’edat, el que explica quina és la relació entre l’edat i la pèrdua d’audició.

El NR pot ser pres de forma oral, com la majoria de medicaments. Aquest descobriment, doncs, augmenta les possibilitats de prevenir i tractar la pèrdua d’audició, així com altres patologies relacionades amb l’edat.

Per a més informació, pot llegar el document publicat a Medical News Today.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada