L’obesitat augmenta el risc de pèrdua de l’audició

audiopacks-marca-aigua-21Tots sabem que l’obesitat pot causar estralls en els nostres cossos a mesura que envellim, la qual cosa augmenta el nostre risc de pressió arterial alta, la diabetis i l’artritis.

No obstant això, un estudi de més de 68.000 dones per Harvard Nurses’ Health Study suggereix que aquest sobrepès que apareix a mesura que envellim, particularment al voltant de la cintura, augmenta el nostre risc de pèrdua d’audició. Els resultats, publicats en el Diari de l’Associació Mèdica Americana, han estat extrets del seguiment realitzat a un grup de dones entre el 1989 i l’ any 2009, quan s’ han fet  preguntes detallades cada dos anys sobre la seva salut general general i els seus hàbits diaris.

En la conclusió de l’estudi, una de cada sis dones va reportar algun grau de pèrdua auditiva. L’ Índex de massa corporal (la mesura del greix corporal basat en la relació entre l’altura i el pes), així com la mida de la cintura, van resultar associacions clau. Les dones amb un IMC més alt i una mida de cintura major, tenien un major risc de pèrdua auditiva que les dones amb un IMC i la mida de la cintura dins dels valors normals.

L’exercici pot ajudar

Les dones obeses amb un IMC de 30 a 39 van ser 17% i tenien un 22% més de probabilitats de tenir pèrdua d’ audició que les dones amb un IMC inferior a 25, i les dones amb un IMC de 40 o superior tenien un 25% més de risc de pèrdua auditiva. A més a més, les dones amb una cintura de més de 86 centímetres tenien un 27% més de risc de pèrdua auditiva que les dones que tenien una moda de cintura inferior, la qual cosa suggereix que l’acumulació d’una gran quantitat de greix al ventre pot afectar l’audició. Curiosament, aquestes diferències es van mantenir fins i tot després que els investigadors van controlar altres factors que afecten l’audició, tals com el tabaquisme, medicació, i la qualitat de la dieta d’una persona. En una nota positiva, l’estudi també suggereix que els majors nivells d’activitat física s’associen amb un menor risc de pèrdua de l’audició. Per a les dones que caminaven més de quatre o més hores a la setmana, el risc de pèrdua de l’audició es va reduir en un 15% en comparació de les dones que caminaven menys d’una hora cada setmana.

Per què la connexió?

El flux sanguini és de vital importancia en una audició sana. L’oïda és metabòlicament activa i requereix un subministrament adequat de sang per funcionar en un nivell òptim. L’obesitat s’estreny els vasos sanguinis, que poden conduir a la hipertensió arterial, la qual cosa dificulta el flux sanguini i possiblement afecti a la còclea, la part de l’oïda interna que conté les terminacions nervioses que porten la informació sobre el so al cervell.

Si vostè sofreix sobrepès, hipertensió, artritis o diabetis, pot ser aconsellable realizar un test auditiu. Els hàbits saludables poden millorar la qualitat general de la seva vida, i la seva salut auditiva també.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.