Quins sons es perden amb pèrdua d’audició

audiopacks-marca-aigua-45Hi ha diversos graus de pèrdua de l’audició, a més sever és el grau majors són les dificultats que es produeixen cada dia. Els audiòlegs defineixen els nivells de pèrdua auditiva com a normal, lleu, moderada, severa i profunda. Sovint, les persones que desemvolupen una pèrdua d’audició se senten excloses, frustrades o tristes.

A continuació us expliquem quines són les dificultats quotidianes que experimenten les persones amb pèrdua d’audició en funció del grau:

Normal (fins a 25 dB de pèrdua en els adults, i de 15 dB en els nens en la representació de l’audiograma).  Poden escoltar i entendre bé en la gran majoria de les situacions d’escolta: el so del vent quan bufa, el cant dels ocells, l’aigua que goteja, xiuxiueig d’una veu.

Lleu (entre 26-40dB de pèrdua en els adults)

Experimenten dificultats amb la parla i els sons en ambients sorollosos o reverberants però entenen bé en ambients silenciosos: no senten bé el tic tac del rellotge, dificultats per sentir correctament la l, m, v, f, t, s, x, no entenen bé en un restaurant sorollós.

Moderada (entre 41-70dB en adults)

Experimenten dificultats per comprendre, sobretot amb soroll de fons, i requereixen apujar el volum de la TV, ràdio i telèfon, per sentir-la amb més claredat: Poden no sentir el plor d’un nadó des d’una altra habitació, perden coses en una reunió de feina, no entenen si els parles quan no s’ho esperen.

Severa (entre 71-90dB en adults)

La comprensió de qualsevol cosa es fa molt difícil, fins i tot en veu alta, i és difícil de detectar els sons en general. La comprensió és possible a través de l’amplificació, però no arrivarà a nivells de normalitat: música del piano, timbre del telèfon, timbre del despertador o de la porta de casa, l’ audio de la TV.

Profunda (91dB o més en els adults)

La discriminació de la parla és difícil fins i tot amb amplificació o és completament inaudible. La persona pot ser candidata a usar un implant coclear: Incapacitat de sentir avions i helicòpters, els sons dels petards se senten molt llunyans, no senten els sons de juguets en una mateixa habitació, dificultat per sentir sirenes dels vehicles d’emergència.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.