La diabetis i la pèrdua de l’audició

audiopacks-marca-aigua-38Es considera que actualment la diabetis és la principal epidèmia del segle XXI, doncs està afectant cada vegada més persones a un ritme alarmant.

Només a Estats Units, i segons l’Associació Americana de la Diabetis, 30 milions de nord-americans tenen diabetis, i 34.5 milions tenen algun tipus de pèrdua d’audició, el que els converteix en dos dels problemes de salut més importants al país.

Com veurem a continuació, existeixen importants connexions entre aquestes dues patologies.

Estudis recents realitzats pels Instituts Nacionals de Salut d’ Estats Units d’Amèrica mostren una relació molt estreta entre la Hipoacúsia Sensoneural i la diabetis, doncs persones amb diabetis tenen el doble de probabilitats de patir pèrdua d’audició.

Encara que la causa exacta segueix sent incerta, els experts creuen que els alts nivells de sucre a la sang poden deteriorar els nervis i els vasos sanguinis de l’oïda interna de la mateixa manera que tenen impacte en la vista o en els ronyons.

La importància de les proves

Les persones que pateixen diabetis o prediabetis (a punt de desenvolupar diabetis), han de ser plenament conscients del major risc que tenen de patir pèrdua auditiva. Entendre quins són els símptomes de la pèrdua d’audició i la programació de revisions auditives anuals poden ajudar a diagnosticar-la abans que progressi massa lluny. Els audiòlegs recomanen les revisions auditives regulars en centres especialitzats per tal de conèixer amb exactitud l’estat de la seva salut auditiva. Degut que la pèrdua d’audició en general es produeix de forma gradual en el temps, la persona que l’experimenta de vegades ni tan sols s’adona que està succeint. En molts casos, la família o els amics poden adonar-se’n abans que la pròpia persona afectada.

L’ajuda és possible

Molts tipus de pèrdua l’audició poden millorar amb audiòfons, fent que l’usuari noti un canvi important en les seves capacitats de comunicació. La constant millora en l’estètica i en les prestacions tecnològiques de les solucions auditives, està fent que moltes persones que sempre havien sigut reticents a usar-les, vegin ara una oportunitat per a millorar la seva qualitat de vida.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.