Els 10 pitjors treballs per a les oïdes

audiopacks audiofons barcelona audiologia logopediaA l’hora de triar una professió, no se sol tenir en compte el fet que certs treballs són més perillosos per desenvolupar una pèrdua d’audició induïda per soroll.

L’exposició a nivells de soroll per sobre dels 85 dB durant llargs períodes de temps és prejudicial i pot produir pèrdua d’audició induïda per soroll.

Com més soroll i més temps s’estigui exposat, més perjudicial serà per a la capacitat auditiva. La web www.health24.com, ha elaborat un llistat dels 10 treballs més perillosos per a les oïdes.

En la llista s’inclouen les professions següents:

10. Perruquers/as

El soroll que generen diversos assecadors de pèl funcionant al mateix temps arriba a aconseguir els 85 dB. Encara que aquest treball es troba l’últim de la classificació, pot contribuir igualment a causar una pèrdua auditiva gradual al llarg dels anys.

09. Professors de guarderia

Amb el soroll de les rebequeries, crits, plors i cançons que tenen lloc en una guarderia, no sorprèn que els nivells de soroll puguin superar fàcilment els 85 dB.

08. Missatgers i repartidors motoritzats

Les motos es caracteritzen per ser molt sorolloses, que juntament amb el factor “soroll del vent”, poden generar un so a l’oïda de fins a 103 dB.

07. Jardiners

Les màquines de tallar gespa i les desbrossadores que s’usen per delimitar i cuidar els jardins, poden arribar a generar fins a 107 dB de soroll. Així, els jardiners corren un greu risc de patir una pèrdua d’audició.

06. Músics, DJ’s, equip de so i cambrers de discoteques

La majoria dels cambrers, porters de discoteca, DJs i altre personal de pubs experimenten un nivell de so que sol sobrepassar els 115 dB. La música que ressona sense parar fins a altes hores de la matinada, converteix a aquest tipus de treballs en molt perillosos per a les oïdes.

05. Fusters

Els considerables nivells de soroll que aconsegueixen les motoserres i altra maquinària de fusteria són una part inevitable del treball d’un fuster, per exemple, tan sols les perforadores rotatives poden generar un soroll de fins a 120 dB.

04. Obrers de la construcció

Treballar amb maquinària pesant de la indústria de la construcció pot ser una feina molt sorollosa. Els martells pneumàtics, per exemple, se situen entre els primers de l’escala d’aparells sorollosos, arribant a aconseguir els 130 dB.

03. Miners

Qualsevol treball que requereixi l’ús d’eines elèctriques o maquinària, indubtablement, generarà importants nivells de soroll. La mineria no és una excepció i els nivells de soroll que de fet es poden aconseguir són de fins a 135 dB.

02. Pilots de Fórmula 1

Asseure’s en la cabina d’un cotxe de Fórmula 1 pot ser literalment ensordidor si no s’utilitzen els protectors auditius adequats, ja que el so supera els 135 dB.

01. Personal aeroportuari de control de terra

El soroll dels avions en l’enairament i en l’aterratge pot aconseguir l’elevada xifra de 140 dB. Treballar com a controlador de tràfic aeri és indiscutiblement el pitjor treball per a les oïdes i el que planteja més probabilitats de desenvolupar una pèrdua d’audició induïda per soroll.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.