El servei IFTTT (If This Then That)

audiopacks opn oticon iffft audifonos barcelonaEs tracta d’un nou servei que permet a l’usuari crear connexions entre diversos serveis en línia (xarxes socials, canals RSS de blogs, pàgines web, serveis per emmagatzemar arxius, correus electrònics, missatges de test, etc.) i poder-les automatitzar, des de les més simples fins a les més complexes, sense necessitar d’estar actualitzant en cada moment de forma manual.

L’acrònim IFTTT correspon a “IF THIS THEN THAT”, que vindria a dir: “si passa això.., fes allò…”, es tracta d’una estructura condicional molt utilitzada dins el món de la programació informàtica i que permet automatitzar una determinada acció (that) segons una condició (this) o acció prèviament escollida.

– Com funciona el servei IFTTT?

El servei IFTTT funciona amb el que s’anomenen receptes (recipes), són les responsables de connectar dues aplicacions entre elles, com per exemple: aplicacions android, iOS, audiòfons amb internet, xarxes socials i eines web (canals). Es poden crear tantes combinacions entre aplicacions i ordres com es necessitin.

if this then that iffft oticon opnAquesta eina permet combinar la connexió d’objectes d’ús quotidians (audiòfons, electrodomèstics, televisió, etc.) amb les aplicacions i/o les xarxes socials.  Amb la finalitat de realitzar accions com ara: rebre un sms o correu electrònic quan un audiòfon estigui a punt de finalitzar la pila o bé, quan soni l’alarma del telèfon s’engegui la cafetera electrònica, entre d’altres.

En IFTTT existeixen dos tipus de receptes: DO i IF.

– Recepta DO (fer)

Ens permet crear accions ràpides des de les aplicacions dels dispositius mòbils (smartphones, tablets, smartwatches, etc). S’anomenen DO (fer) donat que a l’accionar un botó es realitza l’acció. EXEMPLE: pressionar un botó en una app perquè s’apaguin tots els llums de la casa amb una sola pulsació.

– Recepta IF (condició)

 Al contrari que les receptes DO, aquestes s’executen en segon pla. No és necessari polsar cap botó, només donar una ordre perquè al realitzar alguna acció succeeixi una altre totalment diferent.

– Parts d’una recepta IF

1. Trigger (detonant): acció que activarà la reacció.

2. Ingredients: son parts del detonant (les diferents opcions a escollir).

A continuació us adjuntem una guia d’ajuda per configurar els audiòfons Oticon OPN amb el servei IFTTT. La finalitat es que l’audiòfon informi mitjançant un SMS a l’usuari quan la pila estigui baixa.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.