La salut cardiovascular afecta a l’audició

Una anàlisi dels treballs científics realitzats durant els últims 80 anys ha demostrat que la salut cardiovascular afecta a l’audició i la capacitat d’entendre la parla.

L’estudi ha estat realitzat per l’investigador en neurociència i audiologia, Raymond Hull, doctorat i professor de ciències de la comunicació i trastorns de la Universitat de Wichita State, als Estats Units.

L’impacte de la salut cardiovascular en la funció auditiva és complicat, ja que el sistema nerviós central al complet requereix proveir-se de nutrients rics en oxigen. Si no els obté a causa de problemes cardiovasculars, es produeixen trastorns, explica Raymon Hull.

audiopacks audiologia salut cardiovascular afecta audicio prova audiofons barcelona

La conclusió de que existeix un vincle entre la salut cardiovascular i la funció auditiva es basa en l’anàlisi de més de 70 estudis científics diferents.

La connexió entre els problemes cardiovasculars i l’audició és qüestió de lògica, ja que tant l’oïda interna que transforma el so en senyals elèctrics, com el cervell, depenen d’un flux sanguini sa, aclareix l’investigador.

Les malalties cardiovasculars poden inhibir els subministraments de sang i nutrients en l’oïda interna, on es rep i analitza el so. El sistema auditiu afectat inclou també el bulb raquidi i les àrees del cervell que interpreten el que escoltem perquè els sons puguin analitzar-se i comprendre’s.

Segons Raymon Hull existeixen moltes causes possibles per a la pèrdua d’audició, i les malalties cardiovasculars semblen agreujar l’impacte negatiu d’aquestes causes, a més del grau de deterioració auditiva.

“Un dels aspectes més frustrants d’aquest problema és la incapacitat de processar el que sentim. Fins i tot quan el mecanisme auditiu funciona, el que sentim simplement no té sentit”, comenta Raymon Hull.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.