El perill dels decibels al gimnàs

audiopacks audiologia decibels gimnas perillar audicio barcelona

La música a les sales de gimnàs solen arribar a nivells elevats (des de 100 dB fins a 115 dB) que fan que ressoni per tot arreu. Sent les classes de spinning les més perilloses per a la nostra oïda.

Diversos estudis demostren que els assistents i els instructors d’aquest tipus de classes corren el perill de danyar la seva audició. Està de moda assistir a classes de “spinning”, “zumba”, “bodypump”, on la música a tota potència va unida a l’augment de les pulsacions i la suor.

En posar-se en forma, la música augmenta la motivació, no obstant això, estar exposat a música elevada de forma perllongada pot danyar també la capacitat auditiva i provocar una pèrdua d’audició induïda per soroll.

Els estudis reflecteixen que els nivells de soroll durant les classes de “spinning” en diversos gimnasos, sovint aconsegueixen els 100 dB – 110 dB, la qual cosa excedeix en 30 dB o 40 dB els nivells màxims recomanats.

Els alts nivells de soroll posen en perill la capacitat auditiva dels assistents a les classes, però són els instructors els que corren més risc, ja que estan pràcticament tota la jornada laboral exposats a música molt alta.

Exposar-se una vegada a aquest tipus de soroll no perjudica l’audició de l’assistent o de l’instructor del gimnàs, no obstant això, una exposició perllongada i constant a nivells de soroll per sobre dels 90 dB pot produir una pèrdua d’audició permanent, ja que es danyen les cèl·lules ciliades de l’oïda interna.

Si coneixes algú que es trobi amb aquesta situació, recomana l’ús d’elements de protecció auditiva com taps anti-soroll, per tal de minimitzat l’impacte sonor dels sons forts. Clica aquí per obtenir més informació sobre protecció auditiva.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.