Desordres auditius: el tumor acústic

audiopacks audiologia barcelona cervell tumor acustic desordres auditiusUn neuroma tumoral acústic és un creixement no cancerigen en el nervi de l’equilibri situat a l’oïda interna i proper al cervell.

Molt poques persones a l’any es veuen afectades per aquests tipus de tumors acústics.

Actualment, la cirurgia és l’únic tractament i/o cura coneguda per a un tumor acústic. En el cas de que el neuroma acústic pogués, amb el temps, representar una amenaça per a la vida (a causa de la pressió exercida en el cervell), normalment la millor solució és extirpar el tumor.

Els símptomes típics inclouen soroll (tinnitus) i/o alteracions en l’audició i l’equilibri. També són símptomes comuns les cefalees (mal de cap) i la doble visió. Si el tumor augmenta de grandària, el cervell podria estar exposat a pressió, la qual cosa pot provocar pèrdua de coordinació. Poden produir-se efectes perjudicials greus en el reconeixement de la parla i canvis lleus en el llindar de tons purs.

Per comprovar l’existència del neuroma acústic, la solució són les proves d’audició i equilibri, així com la presa d’imatges per ressonància magnètica (RM). L’escàner CRIS ho utilitzen els cirurgians per determinar la millor forma d’extirpar el problema.

Si vols conèixer més informació sobre desordres auditius fes clic aqui.

Ho vols compartir?

1 Comment

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada