Perquè no usem els audiòfons

En aquest post tractarem una situació que lamentablement encara es dóna en bastantes famílies.

Quan un familiar nota pèrdua d’audició i els problemes de comunicació van a més, arriba un moment d’adquirir uns audiòfons, però després d’un temps l’ajuda auditiva que utilitzava acaba en un calaix. ¿Per què algunes persones no usen els seus audiòfons?

audiopacks audiologia prova audiofons barcelona

Tot seguit us exposem les 5 raons més habituals per les quals les persones no fan servir els audiòfons.

1. Els seus audiòfons no són còmodes

La comoditat pot ser un gran problema, sobretot en el cas dels audiòfons antics o malament adaptats. Avui hi ha audiòfons moderns més elegants que ofereixen comoditat per a l’ús diari, fins i tot quan l’usuari porta ulleres. A més, els audiòfons disposen d’una gran varietat de models i colors.

Si una persona estimada no està usant el seu audiòfon, pregunti-li si el problema és la comoditat. Si l’audiòfon té més de cinc anys, és més probable que l’auricular sigui incòmode o que l’audiòfon no estigui correctament adaptat.

2. Els audiòfons no aconsegueixen les seves expectatives d’audició

Els audiòfons són una inversió, de manera que és important que els usuaris sentin que la tecnologia els ofereix un benefici. Si no reconeixen un canvi en l’audició en utilitzar la tecnologia, podrien sentir-se frustrats i pensar que els audiòfons no valen el seu cost.

3. La cura dels audiòfons és molt difícil

Els audiòfons són tecnologies petites i delicades que han de cuidar-se per assegurar una llarga durada. Atès que estan exposats a suor, aigua, cerumen, brutícia i pols amb regularitat, és important netejar-los i assecar-los. A més, per mantenir la majoria dels audiòfons en funcionament, l’usuari necessita tenir sempre a mà piles carregades. Algunes persones poden sentir que aquestes tasques són pesades. No obstant això, existeixen solucions que faciliten aquestes tasques de manteniment diari.

4. Senten vergonya dels seus audiòfons

Malgrat els avanços tecnològics i estètics, els audiòfons encara representen un estigma. Si la persona sent vergonya dels seus audiòfons, encoratgi-ho a parlar als seus amics i familiars sobre com ho ajuden els audiòfons. Una vegada que les persones que els envolten comprenen com la tecnologia auditiva que usen els ajuda a gaudir de la vida, poden participar en converses i escoltar els meravellosos sons de la vida.

5. Els seus audiòfons ja no ofereixen un benefici

En arribar a certa edat, és habitual fer controls rutinaris de salut, com els de pressió sanguínia i colesterol i les proves oftàlmiques, però poden passar-se per alt els controls de l’audició, fins i tot si ja es té pèrdua auditiva. Si la persona no s’ha realitzat un control de l’audició en alguns anys, és possible que la gravetat de la pèrdua auditiva hagi canviat, la qual cosa fa que els audiòfons siguin obsolets.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.