Desordres auditius: La misofonia

audiopacks audiologia logopedia desordres auditius misofoniaEl terme  misofonia significa odi (miso-) al so (-fonia), per tant, les persones que ho pateixen reaccionen de forma irracional davant sons específics.

Aquesta afecció no ha de confondre’s amb la hiperacusia, que consisteix a percebre certs sons d’una forma anormalment alta i sentir fins i tot dolor físic en escoltar-los.

La hiperacusia i la misofonia són trastorns relacionats amb una disminució de la tolerància al so. No obstant això, la hiperacusia és una afecció en la qual la informació auditiva es percep de forma insuportablement alta, mentre que en la misofonia són els sons repetitius o patrons de so els que es fan intolerables.

Les persones amb misofonia reaccionen en escoltar un patró de so específic, com el soroll de mastegar xiclet, la tos, els cops amb un llapis sobre la taula, els esternuts o el degoteig d’una aixeta entre d’altres.

 

Causes de la misofonia

La misofonia és un trastorn neurològic en el qual els estímuls auditius, i en ocasions visuals, són interpretats de forma incorrecta pel sistema nerviós central. No obstant això, la misofonia i les seves causes, segueixen sent pràcticament un misteri.

Encara que moltes persones han pogut patir aquest trastorn auditiu durant anys, és en la dècada dels 90 quan s’arriba a reconèixer com a malaltia.

 

Símptomes de la misofonia

Els símptomes de la misofonia solen aparèixer al final de la infància, encara que poden començar a qualsevol edat. L’habitual és que per primera vegada la reacció la desencadeni un so específic, i posteriorment, es van sumant més sons detonants a la llista.

Si vols conèixer més informació sobre desordres auditius fes clic aqui.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada