Audiologia: l’implant coclear

audiopacks audiologia logopedia implant coclear ab advanced bionics barcelona centro oficialL’implant coclear és un dispositiu electrònic dissenyat per millorar la percepció del so en els nens i els adults amb sordesa entre severa i profunda que obtenen un benefici escàs o nul amb els audiòfons convencionals.

Això no es deu al fet que els audiòfons no puguin amplificar suficientment els sons.

El defecte d’audició es deu al fet que les diminutes cèl·lules ciliades de l’oïda interna (còclea) estan massa danyades o falten per complet i per tant, el so amplificat no pot ser adequadament transmès al cervell.

Com funciona l’implant coclear?

L’implant coclear permet prescindir de les cèl·lules ciliades danyades o absents i estimular directament el nervi auditiu. El sistema d’implant coclear té components externs: micròfon, processador de sons i auricular, que es poden posar i llevar amb facilitat.

També té parts internes, que s’implanten mitjançant una intervenció quirúrgica i no són visibles des de l’exterior: l’implant pròpiament dit i la matriu d’elèctrodes.

audiopacks ab advanced bionics implant coclear barcelona

1. Micròfon / 2. Processador / 3. Antena / 4. Implant / 5. Matriu d’elèctrodes

Els components externs capturen els sons ambientals, així com la parla i la música. Seguidament es processen tots aquests sons de manera que puguin ser transmesos a través de la pell fins a l’implant.

Després, l’implant passa els senyals al llarg de la matriu d’elèctrodes, on cadascun dels elèctrodes individuals transmeten les senyals al nervi auditiu. Els senyals ascendeixen pel nervi auditiu fins a l’encèfal, on són percebudes com a sons.

 

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.