Pèrdua d’Audició i Declivi Cognitiu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

La capacitat cognitiva es deteriora més ràpid en les persones que tenen una pèrdua d’audició no tractada que en aquelles que tenen una audició normal.

L’ús d’audiòfons pot prevenir o reduir el declivi de la capacitat cognitiva. Les persones majors amb una pèrdua d’audició sense tractar tenen més probabilitats de patir problemes per pensar i de memòria que els majors amb una audició normal.

En l’estudi es van realitzar proves cognitives de forma reiterada durant un període de sis anys. Es va descobrir que els participants amb pèrdua d’audició tenien una major deterioració de la capacitat cognitiva en menys temps, entre un 30% i un 40%, que els participants amb audició normal.

El nivell de declivi de la funció cerebral està directament relacionat amb el grau de pèrdua d’audició. De mitjana, els majors amb pèrdua d’audició sense tractar desenvolupaven una deterioració significativa de la capacitat cognitiva 3,2 anys abans que les persones sense problemes auditius.

Les possibles raons del declivi cognitiu estan relacionades tant amb la pèrdua d’audició com amb l’aïllament social, ja que com constaten estudis previs, la solitud és un factor de risc en la deterioració cognitiva.

A més, tenir una audició minvada obliga al cervell a emprar molta part de la seva energia per processar el so, que d’una altra manera podria utilitzar per raonar i exercitar la memòria.

En general, els usuaris d’audiòfons tenen un estat de salut global millor que els no usuaris, a més d’una major autoestima, una vida social satisfactòria i una salut física i mental millor.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada