audiopacks audiologia mussols buhos audicion audicio audifonos

Els mussols i l’audició

Els mussols no pateixen de pèrdua auditiva a mesura que envelleixen. Una nova recerca mostra que aquestes aus poden regenerar les cèl·lules en les seves oïdes internes. Si els éssers humans envellits tinguessin sentits com els de els mussols, mai necessitarien audiòfons, segons els científics.

Els ocells, la sensibilitat dels quals al so els ajuda a localitzar a les preses, no pateixen pèrdua auditiva a mesura que envelleixen. Igual que altres aus, i a diferència dels mamífers, inclosos els éssers humans, són capaços de regenerar les cèl·lules en les seves oïdes internes.

Les aus envellides experimenten una pèrdua auditiva mínima, però la nova recerca mostra que el mussol no sofreix cap pèrdua significativa. Per contra els éssers humans perden la seva sensibilitat auditiva més de 30 decibels en altes freqüències de so alt a l’edat de 65 anys.

En la recerca sobre l’audició dels mussols i la seva capacitat de regeneració de les seves cèl·lules ciliades auditives, les proves no van mostrar cap diferència estadística entre la capacitat auditiva dels mussols caprins joves i molt ancians fins als 23 anys d’edat.

L’equip, dirigit pel Dr. Ulrike Langemann de la Universitat de Oldenburg a Alemanya, va escriure en la revista Proceedings de la Royal Society B: “En general, les nostres dades … indiquen que les oïdes del mussol no es deterioren amb l’edat.

“La falta de pèrdua auditiva en els nostres vells mussols és notable, atès que l’esperança de vida mitjana dels mussols és bastant baixa”. En la naturalesa, les aus tenen una vida mitjana de només tres o quatre anys.

Entendre la preservació de l’oïda en les aus podria conduir a noves opcions de tractament per als humans sords, van dir els científics.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.