audiopacks audifonos audiofons barcelona ataques acusticos atac acustics

Presumptes atacs acústics

El passat 17 de febrer el Departament d’Estat i l’Ambaixada d’Estats Units a l’Havana van informar per primera vegada al Ministeri de Relacions Exteriors i a la seu diplomàtica de Cuba a Washington, l’ocurrència de presumptes atacs acústics entre novembre de 2016 i febrer de 2017.

Segons han traslladat les autoritats nord-americanes, aquests incidents es van produir amb l’ocupació de dispositius sònics de llarg abast i van ocasionar afectacions a la salut de funcionaris d’aquesta seu diplomàtica i els seus familiars.

Què és un atac acústic?

Es defineix com a atac acústic l’emissió d’alts decibels  (dB) de so per generar diferents reaccions físiques i cognitives amb finalitats de neutralització, a través de l’ocupació d’armes no letals o equips disponibles al mercat.

A Cuba no existeix aquest tipus de tecnologia i està prohibida la importació comercial de qualsevol equipament amb aquestes funcions, per la qual cosa la seva introducció al país solament podria realitzar-se de manera il·legal.

Des de la primera notificació dels al·legats esdeveniments acústics, les autoritats cubanes van assumir amb serietat les informacions traslladades pels nord-americans. Es va desenvolupar una exhaustiva recerca, indicada per la màxima adreça del govern cubà, en la qual es van desplegar múltiples accions d’instrucció, pericials, tècniques i operatives, per esclarir els presumptes fets en un àrea nova, doncs no existeixen precedents d’aquest tipus d’agressions a Cuba, ni en altres parts del món.

Sobre aquest tema, el Tinent Coronel Francisco Estrada Portals, Cap de la Secció de Recerca Criminal del Ministeri de l’Interior, va revelar un grup d’accions d’instrucció desenvolupades, entre elles: la presa de declaracions a testimonis residents a les zones adjacents amb els llocs d’ocurrència dels fets; l’emissió de despatxos a diferents institucions perquè certifiquessin assumptes d’interès per a la recerca; mesuraments de l’espectre radioelèctric i sonor a les zones d’ocurrència dels fets, així com la presa de mostres específicament sonores en aquests ambients.

Durant tot el procés investigatiu, les autoritats cubanes han mantingut actualitzades a les seves contraparts nord-americanes mitjançant notes verbals lliurades a l’ambaixada d’Estats Units, i trobades diplomàtiques i de seguretat.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.