audiopacks audiologia audifonos audiofons barcelona generaciones perdida audicion perdua audicio

Pèrdua d’audició generacional

A mesura que passen els anys, cada grup d’edat ha anat veient el món de forma diferent a la generació anterior, a això se li coneix com a bretxa generacional.

No obstant això, quan es tracta de pèrdua d’audició, les generacions són més semblants del que podríem pensar. Deixant de costat les raons genètiques, cada grup d’edat experimenta pèrdua auditiva a causa de l’exposició perllongada al soroll, els medicaments que prenen, l’estil de vida i l’edat del seu sistema auditiu.

A continuació donarem un repàs a les generacions principals i les patologies auditives associades:

– La Millor Generació (1901-1945)

Ells són els nostres avis i besavis. Van créixer en la Gran Depressió i després van lluitar en la Segona Guerra Mundial.

Patologies:

 • Pèrdua d’audició induïda per soroll
  A causa que van lluitar en la Segona Guerra Mundial (explosions, trets, etc) on van ser exposats a nivells elevats de soroll, així com soroll en fàbriques o maquinària entre uns altres.
 • Presbiacusia
  La presbiacusia és una pèrdua d’audició relacionada amb l’edat i ocorre de manera gradual i progressiva, més típicament en persones de 65 anys o més. El més jove d’aquesta generació tindria gairebé 73 anys avui.

 

– Baby Boomers (1946-1964)

Durant aquesta generació es va generar un augment en les taxes de natalitat just després de la Segona Guerra Mundial, d’aquí el terme “Baby Boomers”. El terme s’aplica a aproximadament 76 milions de nord-americans nascuts entre 1945 i 1964 que van marcar el començament d’un canvi social dramàtic.

Patologies:

 • Drogues ototòxiques
  La subcultura hippie que va sorgir durant la dècada de 1960 era coneguda pel seu ús de drogues i la seva escena de rock psicodèlic. Encara que els veritables hippies eren sovint ecològics i vegetarians, les seves pràctiques de drogues psicodèliques, que creien que “expandien la seva consciència”, no eren molt bones per a la salut. L’ús de LSD, mescalina i PCP afecta el sistema circulatori en elevar la pressió arterial, la qual cosa pot danyar la salut auditiva amb el temps.
 • Pèrdua d’audició induïda per soroll
  Aquesta és la generació que va presenciar el naixement del Rock & Roll. Els Baby Boomers no van sofrir el mateix tipus de pèrdua auditiva induïda pel soroll de la generació anterior, però la seva música alta definitivament va destruir algunes cèl·lules ciliades de l’oïda interna. Els seus pares sens dubte argumentarien que també va destruir algunes cèl·lules cerebrals 😛 Els veterans de Vietnam tornarien a casa per experimentar una varietat de discapacitats físiques i psicològiques, com tinnitus (o xiulets en les oïdes).

 

– La Generació X (1965-1983)

Aquest grup d’edat va veure l’aparició de MTV i els mitjans de comunicació, així com el final de la Guerra Freda. Internet es va fer famós durant aquest període de temps, igual que els videojocs. Un augment addicional en el consum d’aliments de conveniència es va trobar amb l’augment dels preus del gas.

Patologies:

 • Pèrdua d’audició relacionada amb la salut
  L’obesitat, la diabetis i les malalties cardíaques van passar a primer plànol amb una major prevalença en el gen X. Comencem a entendre com nostra salut general afecta la salut auditiva i comencem a millorar ambdues.

 

– La Generació I (1984-2004)

Benvinguts a l’era de la informació, on el naixement de les xarxes socials i la globalització digital es va fer famós. Aquest grup d’edat, també anomenat Millennials, està acostumat a tenir el món a l’abast de la mà, per així dir-ho, i sovint usa audiòfons per transmetre-ho directament en les seves oïdes des dels seus dispositius electrònics personals.

Patologies:

 • Pèrdua d’audició induïda per soroll
  Com a resultat de l’estimulació d’àudio constant i sota demanda, aquesta generació pot ser la més vulnerable al desenvolupament de la pèrdua auditiva induïda pel soroll. Els pares es tornen cada vegada més diligents per controlar el volum dels dispositius electrònics personals dels seus fills, especialment quan s’usen amb auriculars. La prevenció auditiva és un tema important entre els professionals de la salut auditiva.

Independentment de la seva edat, el seu estil de vida o les coses que hagi experimentat, la pèrdua d’audició pot crear desafiaments en la forma de comunicar-se i fins i tot pot afectar el seu benestar emocional. La bona notícia és que l’ajuda està disponible per a persones de totes les edats. Si no està segur per on començar i experimenta alguna d’aquestes dificultats, posi’s en contacte amb nosaltres.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.