audiopacks audiologia audifonos barcelona audiofons microfonos direccionales microfons direccionals

Què és un micròfon direccional?

El micròfon direccional és aquell que capta el so d’adreces específiques. Alguns micròfons són omnidireccionals, la qual cosa significa que recullen el so des de totes les direccions per igual. No obstant això, pot ser un desavantatge quan es tracta d’audiòfons, donat que no és útil tenir soroll de fons.

Els micròfons direccionals dins dels audiòfons són més sensibles a captar sons en certes direccions i permeten que els usuaris d’audiòfons es concentrin en certs sons, específicament en els sons més importants que desitgen escoltar.

 

Per què necessitem un micròfon direccional?

Les oïdes que no es veuen afectades per la pèrdua d’audició poden filtrar de manera automàtica i instantània el soroll de fons i altres sons ambientals no importants. Aquesta funció permet a les persones enfocar-se en la parla o altres senyals de so importants al seu al voltant.

És possible que hagis sentit parlar del “efecte còctel“: si estàs en un lloc sorollós, encara pots sentir a algú pronunciar el teu nom a un volum normal. Això es deu al fet que el cervell i les oïdes estan treballant junts per ignorar el soroll de fons i escoltar amb més força les coses importants.

No obstant això, les persones amb pèrdua auditiva no són capaces de distingir fàcilment entre senyals de so importants i sense importància. Aquí és quan el micròfon direccional és útil i reemplaça la capacitat de filtrat perquè no escolti tots els sons per igual.

 

Com funcionen els micròfons direccionals?

Els micròfons direccionals poden funcionar de formes diferents. Un micròfon pot fer-se direccional agregant ports a banda i banda del sensor receptor de so. Sons que provenen de tots dos costats, que sovint són sons de fons, es cancel·len mútuament i permeten que l’oïdor es concentri en els sons que vénen d’un costat.

La direccionalitat més avançada prové de l’ús de micròfons múltiples. Amb dos o tres micròfons, la direccionalitat es millora perquè la distància és més curta entre els micròfons i els permet ser hipersel·lectius.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.