audiopacks audiologia fumar perdida audicion perdua audicio audifonos audiofons barcelona

Fumar i pèrdua auditiva

Els resultats d’un estudi dut a terme a Tòquio (Japó) han demostrat que fumar augmenta de forma significativa el risc de patir pèrdua auditiva d’una manera depenent de la dosi.

L’estudi va ser realitzat per investigadors del Centre Nacional de Salut Global i Medicina de Tòquio, en col·laboració amb múltiples socis comercials. Aquesta recerca va trobar un augment del 20% al 60% en el risc de pèrdua auditiva entre fumadors actuals i no fumadors, segons informa la font Medscape.

L’estudi va incloure a més de 50.000 persones, amb edats compreses entre 20 i 64 anys, que no tenien pèrdua d’audició de bon principi. El seguiment de l’estudi s’ha realitzat al llarg de 8 anys.

Entre els participants de l’estudi, més de 3.500 persones (7%) van desenvolupar pèrdua auditiva d’alta freqüència i més de 1.500 (3%) van desenvolupar pèrdua d’audició de baixa freqüència. L’índex de risc associat amb fumar en l’actualitat va ser d’1.6 (IC 95% = 1.5 a 1.7) i 1.2 (IC 95% = 1.1 a 1.4) per a la pèrdua auditiva d’alta i baixa freqüència, respectivament, en comparació dels quals mai van fumar. És important destacar que el risc va augmentar amb la quantitat de cigarrets fumats per dia.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.