audiopacks audiologia screening auditivo auditiu universal recien nacidos audicion audicio nadons

Screening auditiu universal a nounats

Avui dia, la majoria dels nounats se sotmeten a un screening auditiu abans d’abandonar l’hospital.

S’utilitzen dos tipus de tecnologies de test objectius per controlar la pèrdua auditiva en els nounats: les emissions otoacústiques (OEA) i els potencials auditius de tronc cerebral (PEATC). Aquests tests de screening poden detectar 80 – 90% dels nens amb pèrdues auditives moderades i de major graduació.

No obstant això, no existeix un test de screening per a pèrdues auditives més lleus. Els nens amb pèrdues auditives lleus poden passar el screening auditiu, però no pot identificar nens en els quals la pèrdua auditiva es desenvoluparà de forma tardana o que presenten tipus progressius de pèrdues auditives.

Encara que un bebè passi el test de screening auditiu a l’hospital, és important controlar els indicadors de desenvolupament per a l’audició, el llenguatge i la parla. Si el seu fill ha nascut amb discapacitats visuals, cognitives o motores, és important realitzar una avaluació audiológica completa per garantir que la seva audició sigui completament normal.

 

Screening auditiu a nounats

L’objectiu del screening a nounats és realitzar les proves auditives a cada nounat al moment del seu naixement.

Això significa realitzar un screening auditiu als nounats abans d’abandonar l’hospital.

Els bebès que no neixin en hospitals o que ho facin en hospitals petits es deriven a un centre local per sotmetre’ls al screening.

 

Procés de screening

El screening auditiu és un procés que pot incloure un screening inicial, un segon screening i una derivació. Els resultats del screening auditiu són normalment “Apte” o “Derivar”. Si el seu bebè obté la qualificació de “Apte”, el procés de screening d’audició al nounat es donarà per finalitzat. Si per contra es qualifica com “Derivar”, haurà de realitzar-se un seguiment del bebè. Una qualificació de “Derivar” no significa que el seu bebè present una pèrdua auditiva.

Els procediments de seguiment poden incloure un segon screening abans de la derivació a un altre test.

És procés és lleugerament diferent per als bebès sans en un consultori de puericultura que per als bebès que es troben en la unitat de vigilància intensiva neonatal.

Ho vols compartir?

Deixa un comentari

La teva adreça de mail no es farà pública.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.